"UN Official Says War On Drugs Has Failed" (AP 21/4 2009)

onsdag 31 mars 2010

Gör så gött du kan...


..för att inte stötta den organiserade brottsligheten.
Jag antar att ni (de flesta hoppas jag) köper så mycket närproducerat och ekologiskt som möjligt, gör så också med din cannabis. Tänk närproducerat och bli medveten om vad som försiggår i den undre världen och försök i den mån ni kan att inte köpa av minderåriga, pengastinna "gangzters" eller smugglad cannabis.
Enligt mina beräkningar så blir hemmaodlat det mest miljövänliga alternativ än om du skulle köpa importerat från ex. Marocko.

Ta nu detta som ett mycket brett exempel.
Bränsleåtgången för en bilresa (fågelvägen) till och från Marocko blir 1330kg CO2 om vi i antar att bilen i genomsnitt drar 0.5 L/milen.

Odlar du hemma under, ja vad ska vi säga 400w HPS/MH(High Pressure Sodium, Metal Halid) som står på 24h/dygnet under en veggperiod på 2 veckor. Och sedan står på 12h/dygnet under 10 veckors blomperiod plus en kanalfläkt som står på dygnet runt och drar 30w/h blir ett utsläpp på ca: 52kg CO2.


Högtrycks-lampor är i sin tur riktiga energibovar.
Lågenergi-lampor är det det näst mest använda odlingsljuset, jag rekommenderar dig att använda minst runt 125w för kanske två plantor(?) då dessa lampor inte riktigt når fram till HPS standarden. Det krävs en hel del fler watt om du skall använda dig av lågenergi så det kanske inte är den smartaste lösningen om du verkligen vill optimera din odling, vilket inte är ett måste för att få potent marijuana men cannabisodlare tenderar att maxa sina odlingar, det är därför vi har fått ut det sk. dösknarket SKUNK. Sen får vi inte glömma att lågenergi-lampor innehåller tungmetaller så det är viktigt att lämna dem till återvinning.

There's an UFO in the closet!


Ja, faktiskt. Den nya odlingsmetoden eller belysningsmetoden skall sägas är LED (Light Emitting Diod)och det första ordentliga utförande av denna metod är byggt likt ett UFO-Tefat dvs. farkosten. För att få ut samma effekt som du får av en HPS krävs endast 90w LED. Detta är fortfarande lite i startgroparna men jag har sett lyckade resultat och LED har börjat användas av kommersiella grönsaksodlare med framgång. Skulle du använda dig utav denna metod skulle du spara en hel del mer energi och CO2 utsläpp än med en HPS, vilket du redan har räknat ut med röven, men skulle du köra en odling under samma förutsättningar som jag nämnt ovan så skulle din förbrukning bli- mellan lång- och pekfingret- endast 20 kg CO2.

Ni förstår principen. De andra negativa konsekvenser med att köpa på gatan är de utsatta människor som har utnyttjats för att få hit cannabisen dvs "åsnorna" som smugglar åt narkotikabaronerna. Det är desperata människor och desperata människor är oftast de farligaste och mest oberäkneliga så summa summarum KÖP NÄRPRODUCERAT!

Räkna ut själv hur mycket CO2 din odling drar på Klimatbalans.se

/Cansvea

6 kommentarer:

  1. på min gata i stan finns sällan så bra produkter.
    vi tvingas av staten att röka farlig och miljö vådlig cannabisharts tabasco mm. vet du varför inte socialstyrelsen går ut med varningar när förorenat gräs finns på gatorna? som dom gör i övriga eu+gb?
    sug kuk jävla FRA Land!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  2. Vi väljer själva vad vi vill bruka, vill du ha riktigt bra, samvetslös, billig och miljövänlig cannabis så odla själv :)
    Är du under 18 år så avråder jag dig starkt att bruka cannabis, det är en drog och respektera den som en sådan.

    Att staten inte går ut med varningar är absurt tycker jag. Det blir ju ett jävla ramaskri när någon har köpt träsprit, men inte när det florerar giftiga droger. Fast det var längesedan man hörde några varningar om träsprit också för den delen, det kanske är så att "staten" bryr sig mindre och mindre om dessa problem och väljer att vända det ryggen men det kan jag lova ska slå tillbaka mot dom, snart är det vi som står med piskorna som svider mot deras feta nackar!

    Homegrow det är lösningen för en cannabist!

    SvaraRadera
  3. töntigt att odla själv..

    SvaraRadera
  4. du uppmanar folk till ett grovt brott.
    det i sig är olagligt!

    SvaraRadera
  5. Jag uppmanar dig att läsa våra grundlagar.

    Ryttare?

    SvaraRadera

Ni får gärna signera eder besök!