"UN Official Says War On Drugs Has Failed" (AP 21/4 2009)

måndag 8 mars 2010

Kriminaliseringen av cannabis är fel!


Hur man än vrider och vänder på det så är förbudet ett eländigt misslyckande.

Det har blivit tusentals personer lagförda för innehav av cannabis sedan förbudet trädde i kraft 1930 då Sverige klev in Nationernas Förbund.
Cannabis är idag mer allmänt förekommande än någonsin, ungdomar har lättare tillgång, cannabis är idag genomsnitt potentare och det har blivit mer och grövre våld inblandat i cannabis handeln. Det är så utvecklingen har sett ut dom senaste 10-15 åren. Och det är sanningen, dom som inte rider paragrafer och verkligen har någon sorts insikt i cannabis marknaden vet att detta stämmer. Och det är en hemsk utveckling vi går till mötes.

Enligt en postenkät från 2007 riktad till åldersgruppen 16-84 år har så har i genomsnitt 10% någon erfarenhet av cannabis, vilket motsvarar 750000 personer i populationen. I åldersgruppen 18-29 hade en fjärdedel av männen och en sjättedel av kvinnorna rökt cannabis någon gång, 8% respektive 4% hade erfarenheter från det senaste året. Förekomsten minskade därefter kontinuerligt i varje åldersgrupp och cannabis förekom knappt alls bland ålderspensionärerna, något som yttrar sig i siffrorna 2% respektive 1% som genomsnitt för årlig konsumtion i hela undersökningen. Skillnaden mellan män och kvinnor verkar accentueras i den senare gymnasieåldern.*1,2

Trots dessa siffror så visar statistiken att det varken ökar eller minskar i antalet brukare av cannabis och det är faktiskt så lätt som att dra slutsatsen att förbudspolitiken har misslyckats fatalt. Detta är dagens sanning, för mig är det klart som the-vatten men jag antar att det kan verka lite oklart gör gemene svensk. Men det är så det ser ut, politikerna idag skulle aldrig kunna debattera detta eller ens diskutera detta för dom vet att faktan snart har tagit över, deras krig mot droger är snart ett minne blott, men det finns inte en enda dag att förlora.
Informera mera är ju snyggt klyschigt men funkar fint i detta sammanhang, svenskarna måste få veta fakta och inte någon avskräckande eller nedtryckande information om cannabis utan ren, rak och enkel fakta.
Så svårt ska det väll inte vara, men det verkar inte bättre, hur som helst så vill jag ha möjligheten att få bruka fritt utan förföljelse och utan att behöva vara kriminell.
Så upp till kamp!

*Källa1
*Källa2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ni får gärna signera eder besök!