"UN Official Says War On Drugs Has Failed" (AP 21/4 2009)

torsdag 6 maj 2010

Susanne Eriksson får äntligen sin medicin!

Efter den inhumant hårda kampen för sin rätt till medicin får nu äntligen Susanne Eriksson Sativex, hennes kamp har följts av fängelse och en negativ progress av hennes sjukdom MS- Multipel Skleros.

Den fenomenala bloggen Cannabis.se upplyste mig om att Susanne Eriksson nu som första patient i Sverige har fått Sativex utskrivet till sig. Susanne är svårt MS-sjuk och hon blev känd för att ha odlat sin egen cannabis för medicinskt bruk. Rättsskandalen som följde blev vida känd och endast för att Susanne anser att cannabis kunde lindra hennes sjukdom så fick hon ett hårdare straff än vad som generellt sett döms ut, domstolen motiverar det hårdare straffet med att Susanne skulle ha en omotiverad inställning till drogberoende. Domen blev ett år i fängelse på den ö-kända kvinnoanstalten Hinseberg. Och detta är en av de största rättsrötorna i Sverige.

En mycket bra dokumentär om Susanne Eriksson som jag tycker du ska kolla på som spelades in 2008.
(Del 1/2)


(Del 2/2)


Här litet vad som skrivits om Sussanne Eriksson
Sussanne Eriksson har äntligen fått Sativex - Cannabis.se
Ett övergrepp - Expressens ledare
Fall i Sverige - Medicinskmarijuana.com
MS patient jailed for cannabis use - Thelocal.se Swedish news in english

Jag önskar Susanne all lycka och hoppas verkligen att fängelsetiden inte gjort henne allt för dålig och att hon nu kan se ljusare på framtiden!
För alla er som kämpar för att cannabis ska bli en legitim behandlingsmetod så vill jag på alla sätt stötta er och detta är kanske en ljusglimt.

/Cansvea

3 kommentarer:

  1. Otroligt goa nyheter!!!

    SvaraRadera
  2. Javisst är det!

    Äntligen skulle jag vilja säga, nu lär de hetsande antidrog-krigarna få sig en näsbränna och detta kommer täppa till truten på dem som i alla tider har hävdat att cannabis inte har något läkemedelsvärde!

    Värt att fira!

    Ännu en gång, grattis Susanne!

    SvaraRadera
  3. Härligt! håller själv på med att kämpa för att få medicinsk cannabis, får bara svaret "kan förlora min läkarlicens om ja skriver ut detta till dig" tråkigt nog.

    SvaraRadera

Ni får gärna signera eder besök!